Ja no queda res per Nadal, justament dues setmanes, així que avui, i ja que m'havia ofert al meu pare a fer el sopar de Nadal, he preparat el plat fort del sopar de Nadal d'aquest any, canelons.
La part bona d'aquest plat, és que l'he preparat avui, per d'aquí dues setmanes, o sigui, que un cop fets, cap al congelador fins el dia 24.
Així, començo a explicar-vos com els he fet.
Ingredients: ( per a 8-9 persones)
36 plaques de canelons ( dues caixetes) de les que no s'han de coure, només posar en remull.
130grs d'oli d'oliva verge
250grs de ceba tallada daus
3 alls
225grs de tomàquet triturat ( natural o en conserva)
300grs de pit de pollastre tallat a daus
300grs de vedella, tallada a daus
300grs de carn magra de porc, tallada a daus
Sal
2 fulletes de llorer
Pebre
75grs de farina
250grs de llet
Salsa beixamel
Formatge ratllat
Preparació:
1.- Posa l'oli a la Thermomix, i programa 3 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1.
2.- Afegeix la ceba i els alls. Programa 6 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.
3.- Afegeix el tomàquet i programa 3 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.
4.- Afegeix les carns, prèviament salpebrades i el llorer. Programa 35 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.
5.- Afegeix la farina i programa 3 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.
6.- Retira el llorer i programa 10-20 segons, velocitat 4-6, per triturar la carn. Fes-ho més o menys temps, i més o menys velocitat en funció de com vulguis de molt o poc triturat.
7.- A continuació, incorpora la llet i programa 5 minuts, 100º, velocitat 3.
8.- Retira el vas i deixa refredar el farcit dels canelons. Un cop fred, i amb les plaques ja cuites, o remullades, en funció del què hagis escollit, pots començar a omplir-les i anar-les posant en una plata.
Pots escollir plates grans o bé, com ha estat el meu cas, plates individuals d'un sol ús per guardar, congelar i posar al forn.
9.- Un cop ja tens tots els canelons fets, ara toca posar-hi la beixamel a sobre. Si la voleu fer a la mateixa Thermomix, us deixo també la recepta després d'aquest escrit.
10.- Un cop posada la beixamel, posa-hi el formatge ratllat a sobre i ja els tens a punt, ja sigui per ficar al forn per gratinar-los, i bé per tapar i posar al congelador, tot esperant el dia.
Beixamel
Ingredients:
1 cullerada de oli d'oliva verge
50grs de mantega
110grs de farina
1 litre de llet sencera
Sal
Una mica de nou moscada
Una mica de pebre
Preparació:
1.- Posa l'oli i la mantega al vas. Programa 1 minut, 100º, velocitat 2.
2.- Obra la tapa i afegeix la farina. Programa 2 minuts, 100º, velocitat 1.
3.- Incorpora la resta d'ingredients, mescla 5 segons, velocitat 7, i després programa 8 minuts, 100º, velocitat 4.
4.- Ja tens feta la beixamel, pots cubrir el plat, en aquest cas els canelons.
Bon Profit!!
Jo estic content amb els canelons, però el Carsten segur que molt més...
ResponElimina