dissabte, 6 d’abril del 2013

Pa de Brioix



Avui farem una recepta que a la meva mare li encanta, el pa de brioix. La veritat és que és bo sol,  amb una mica de mermelada o bé la versió salada també és molt bona, amb pernil dolç o formatge,  o fins i tot, com m'agrada a mi, amb xocolata!



Ingredients:

90grs. de llet
30grs. de llevadura premsada fresca
4 ous mitjans
500grs. de farina de força
60grs. de sucre
10grs. de sal
100grs. de mantega a temperatura ambient


Preparació:

1.- Encén el forn a 200º
2.- Tira la llet al vas i programa 30 segons, 37º, velocitat 1.
3.- Posa la llevadura al vas i programa 10 segons, velocitat 3.
4.- Afegeix els osu, la farina, el sucre i la sal. Programa 30 segons, velocitat 6.
5.- Amasa programant 3 minuts, vas tancat, velocitat espiga.
6.- Programa 2 minuts, vas tancat, velocitat espiga, i ves afegint la mantega en trocets pel bocal.
7.- Deixa reposar la massa dins el vas durant 1 hora. Passat aquest temps, baixa la massa amb l'espatula i amassa programant 1 minut, vas tancat, velocitat espiga.
8.- Retira la massa del vas, fes una bola i posa-la al motllo. Omple'l només fins la meitat, ja que la massa creixerà. Reserva'l en un lloc sec i templat durant 45 minuts, fins que dobli el seu volum.
9.- Pinta la superficie amb ou batut i posa-ho al forn durant 30 o 40 minuts.

Fet! a disfrutar d'un bo i tradicional brioix!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada