diumenge, 17 de febrer del 2013

Pastís de maduixes pel primer aniversari de les meves nenes




Ja fa tres setmanes que les meves nenes, l'Ànnika i l'Olívia, han fet un any. Volia portar-vos la recepta que vaig fer pel seu primer aniversari la setmana següent, però entre que el temps em passa volant, i que l'última setmana he estat fora de combat per culpa de la meva apèndix, que per cert, ja no tinc, us porto ara la recepta, però us asseguro que és tant bona, que val la pena esperar....



Ingredients:

4 ous
120grs de sucre
1 cullaradeta de sucre vainillat
120grs de farina de reposteria
1 mica de sal
Mantega ( per greixar el motlle)
750-1000grs de maduixes
Gelatina neutra o mermelada de maduixa

Preparació:

1.- Encén el forn a 180º
2.- Neteja le maduixes, i parteix-les per la meitat, tal i com després voldràs posar-les sobre el pastís, per a decorar-lo. Posa-les en un bol, amb dues o tres cullerades soperes de sucre.
3.- Coloca la papallona a les cutxilles i tira dins el vas els ous, el sucre i el sucre vainillat. Programa 6 minuts, 37º, velocitat 4.
4.- Quan acabi el temps programat, torna a programar 6 minuts, velocitat 4 ( sense temperatura),
5.- Afegeix la farina i la sal al voltant de la papallona i programa 4 segons, velocitat 3. Retira la papallona i acaba de barrejar suaument la mescla amb l'espatula.
6.-Tira-ho al motlle, que prèviament hauràs untat de mantega, perquè no s'enganxi,  i fica'l al forn, durant 20-25 minuts. Ves-lo controlant, ja que en funció del motllo que hauràs escollit, la tarta quedarà més o menys alta, i és courà més o menys gràpid, en funció del gruix de la tarta.
7.- Un cop la tarta està cuida, deixa'l refredar per a posar-hi les maduixes.
8.- Les maduixes, gràcies al sucre, hauran tret un suquet boníssim. Guarda'l i reserva les maduixes. Posa el suc en una petita olleta, afegeixi una mica d'aigua, i un parell de cullerades de sucre. Deixa'l bullir una mica, de tal manera que faras un almíbar amb gust de maduixa.
9.- Un cop s'hagi refredat una mica l'almíbar, reparteix-lo per sobre de la tarta, per a què quedi per sucadeta.
10.- A continuació, posa les maduixes sobre la tarta, de manera decorativa, tal i com més t'agradi, però que quedi la tarta ben coberta de maduixes.
11.- Per últim, i per a què la tarta quedi ben brillant, pots posar-hi per sobre una mica de mermelada diluida, gelatina neutra, o el què és més fàcil, i el que vaig fer jo, una preparat que ja venen per a cobertura de tartes de fruita.

Ja tens un pastís boníssim, i el què també és molt important, molt bonic a la vista!!

Per cert, em va sobrar una mica de massa ( bescuit ) de la tarta , que vaig posar en dos motlles de madalena, que un cop desmotllats, vaig cobrir de cobertura de xocolata, i vaig decorar amb sucrets.
Van ser ideals per a què les nenes bufessin una espelma cadascuna. ( i la veritat, van quedar boníssims!!)












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada