dimecres, 7 de novembre del 2012

Panellets contrastats


Si, ja se que vaig una mica tard....però en realitat no hi vaig, ja que primer els volia fer, provar-los i contrastar-los amb la familía i alguns amics...( val a dir que aquests panellets han viatjat fins a Madrid, a casa dels tiets, i els portadors han estat els nostres avis, tot un honor, ja que els han ben elogiat!)

Es tracta, tal i com heu vist a la foto, dels panallets, els de la castanyada, els moniatos i tot plegat....però a mi el que realment m'agrada és cuinar i remenar, i ni amb els moniatos ni amb les castanyes hi ha gaire res a fer, així que, a provar els panellets s'ha dit!! A més, aquests cop, va amb càrrega sentimental inclosa, ja que durant anys, els nostres avis ( si, els viatgers a Madrid), havien fet els panellets per a tota la família, i em feia il:lusió, que aquest any, fos al revés.
Us deixo la meva recepta, i també una innovació, que, tot i haver resultat una mica de casualitat, va quedar estupenda, es tracta dels panellets de crocant.

Ingredients:

500grs d'ametlla picada ( vaig fer 4 bosses de 125grs cadascuna del mercadona)
450grs de sucre
100grs de patata bullida previament
2 clares d'ou
2 rovells d'ou
250grs de pinyons
150grs de dauets d'avellana
150grs de crocant

Preparació

1.- Pulveritzeu el sucre, velocitat 10.
2.- Poseu les ametlles i repetiu l'operació, procurant que quedi ben lligat, però no us passeu, podria quedar oliós. Reserveu la mescla en un recipient.
3.- Tireu la patata cuida, pelada i freda ( podeu fer-la al microones, que així no deixa aigua, però assegureu-vos de punxar-la, sinó petaria dins el microones) i afegiu-hi les clares d'ou. Poseu el robot a velocitat 6 i aneu-hi tirant la mescla de sucre i ametlla que tenieu reservat pel forat del vas. Assegureu-vos que la mescla queda ben lligada, i si cal, podeu posar uns segons amb la velocitat de fer masses.
4.- Ja teniu la massa feta, poseu-la dins una bossa de congelació o embolicada amb paper film, i cap a la nevera, a reposar unes hores, per a què s'endureixi i es pugui treballar bé. ( podeu deixar-li d'un dia per l'altre).
5.- I ara arriba la part més divertida ( per petits i grans....).
Aneu fent porcions, i arrodoniu-les, i llavors les suqueu amb una clara d'ou batuda, per a què els pinyons d'enganxin bé ( o els dauets d'avellana o el crocant)



Un cop tenim la boleta feta i sucada de clara d'ou, és hora d'enganxar-hi els pinyons, que la veritat, sembla senzill, però és d'allò més entretingut.


Un cop tenim totes les boletes amb pinyons, es hora de pintar-les ( amb un pinzell de cuina de silicona ) amb el rovell d'ou batut. Les d'avellanes i de crocant, millor no fer-ho, queden millor sense.


I cap al forn!! Agafeu la plata del forn, poseu-hi un paper vegetal per cuinar, poseu-hi els panellets a sobre, i quan tingueu el forn calent, entre 180-200º, poseu-los al forn i espereu entre 5 i 10 minuts  que agafin un to dorat. El temps no és exacte, ja que dependrà del tipus de forn, de la mida dels panellets, ...per tant, controleu el forn, i quan estiguin dorats...ja els teniu a punt!!


Espero que per la pròxima castanyada, i si us ve de gust, pogueu lluir-vos amb aquests panellets. I si us atreveu amb els de crocant, us puc ben assegurar que triomfareu!!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada