dimarts, 4 de desembre del 2012

Bastonets de pa o com els coneixem a casa: "Palitos"


Bon dia!!!

Avui us porto una recepta super fàcil, bona, i que, a més, podeu fer amb els vostres nens, ja que els semblarà que fan plastilina, però.... ep!! com si fos plastilina, però "lo" just, que sinó s'emocionen tant que la massa queda fet un nyap!!


Ingredients: ( per unes 30 unitats)

500grs de farina de força
1 cullaradeta de sal (10grs)
20grs de llevadura premsada fresca, de forner
1 cullarada de mel ( 25grs)
40grs d'oli d'oliva verge extra
280grs d'aigua

i per la decoració:
un grapat de farina
un grapat de llavors de sèsam
un grapat d'orenga

Preparació:

1.- Posa al vas de la Thermomix la farina i la sal. Programa 10 segons, velocitat 5.
2.- Afegeix la llevadura partida a trossets amb els dits, la mel, l'oli i l'aigua. Amasa 5 minuts, vas tancat, velocitat espiga. Quedarà una massa tova i elàstica.
3.- Treu la massa i posa-la sobre una superfície untada previament amb oli. Exten-la bé amb les mans, i pinzella-la amb força oli. Deixa reposar 1 hora.
4.- Encén el forn a 220º i forra les safates amb paper vegetal per a forn.
5.- Ara ve la part divertida.....extén la massa en una planxa rectangular d'uns 25x45cm, i amb un ganivet fes tires d'uns 2cm de gruix. Ara és quan el teus nens poden jugar....deixa que juguin una mica amb cada tira, i que la rebossin amb les llavors de sèsam, amb l'orenga, o simplement amb farina. Nosaltres a casa en fem una mica de cada, perquè ens agraden totes, però ja estic pensant en provar de posar-hi altres llavors i herbes, com ara les llavors de rosella, molt típiques ens els panets alemanys.
6.- Un cop els tens ben arrebossats, estira'ls al mateix temps que els posen a la safata del forn. Si voleu, en podeu fer alguns de més cargolats, alguns de més curts, altres més llargs....
7.- Fica'ls al forn entre 10 i 15 minuts, en funció del gruix. Pensa que han d'estar ben cuits, per a què tinguin un toc cruixent.

* Si els vols molt cruixents, pots posar un bol amb aigua dins el forn i de tant en tant ruixar amb aigua els bastonets, perquè quedin ben cruixents!

Apa doncs, ja teniu un entreteniment perfecte i molt sa per anar menjant mentre veieu una pel·lícula!!









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada